Zastavte se na Národní
Quadrio
Otevírací doba
Nákupní galerie
Po - Pá 8:00 - 21:00
So - Ne 9:00 - 21:00
Supermarket Billa
Po - So 7:00 - 21:00
Ne 8:00 - 21:00
Restaurace a kavárny
Po - Ne 8:00 - 21:00
Café Level & Bar 8:00 - 22:00
Restaurace Polpo 9:00 - 23:00

Kanceláře

Atraktivní poloha na centrálním dopravním uzlu, moderní architektura a vysoká kvalita služeb splňují současné nároky na pracovní prostředí a životní styl.

Více

První Vapiano v ČR je tady!

31.07.2017

A je to tady! Již zítra od 11:00 u nás v Quadrio otevíráme první Vapiano v České republice! Všichni se moc těšíme a věříme, že vy také! Tak dorazte a Buon appetito! :-)

Celý článek Skrýt článek

Rozhovor s architektem.

18.07.2017

Jedním z aktuálních diskuzí je zklidnění magistrály. Nedávno svoje návrhy představil dánský architekt Jan Gehl. Jak je hodnotíte? ZDE 

Pro Prahu je to jistě krok správným směrem. Jan Gehl je světově uznávaný architekt a urbanista, který svoje vize i úspěšně realizuje. Podle jeho návrhů se proměnilo centrum Kodaně nebo Newyorská Brodway. Na jeho koncepci pro pražskou magistrálu se mi líbí, že v první fázi nepodmiňuje řešení nějakou radikální změnou dopravy, ale snaží se kultivovat konkrétní oblasti a vytvořit pro chodce, pohybující se každodenně v okolí magistrály, přívětivější prostředí. Velké diskuse určitě čeká oblast v okolí Národního muzea. V rámci těchto úprav se nabízí tramvajové propojení Vinohrad s horní částí Václavského náměstí, které tu v minulosti dobře fungovalo.

 

Co by podle Vás pomohlo centru města, aby bylo "místem pro život"? (aby nebylo vyprázdněné a nesloužilo jen jako kulisa pro turisty:)

Problém vysídlování centra je patrný již delší dobu. Lidé tam nakupují, pracují, ale  trvale žijí jinde. Centrum se tak může snadno stát jen kulisou pro turisty. Nevznikají tam nové byty. Původní bytové domy se často využívají jako kanceláře. Naštěstí se zlepšuje kvalita veřejného prostoru i nabídka kulitivovaných venkovních aktivit. Důležité je i zachování městských institucí a vysokých škol v centru Prahy místo jejich stěhování do campusů na okrajích. Problém gentrifikace proniknul už i do širšího centra, do čtvrtí jako Vinohrady, Karlín a Holešovice. Ceny bytů zde stále rostou. Byty se stávají investiční komoditou a skladba obyvatel se mění. Toto by se obecně mohlo zlepšit například výstavbou bytových domů s dostupnými nájemními byty ve vlastnictví města, tak jak to známe z Vídně nebo Berlína.

  

V Praze vzniká řada administrativních budov. Je větší výzvou stavět novou budovu, nebo šetrně zrekonstruovat budovu pro nové využití?

To vždy záleží na konkrétní situaci a vstupuje do toho mnoho faktorů. Někdy budova nemusí být až tak stará, ale když je morálně i fyzicky zastaralá, je lepší ji nahradit. Jindy můžete citlivou rekonstrukcí vytvořit novou kvalitu při zachování původního DNA. U projektu Portheimka center na pražském Smíchově jsme takto zrekonstruovali budovu novorenesanční fary od arch. Barvitia postavenou spolu s kostelem sv. Václava a v rámci rekonstrukce jsme ji propojili se sousední novostavbou polyfunkční budovy.  

 

 

Podílel jste se na administrativních komplexech jako Digital Park v Bratislavě nebo Aviatica na pražské Waltrovce v čem jsou specifické.

U větších administrativních komplexů se nesoustředíme pouze na samotnou budovu, ale je pro nás důležitý i prostor mezi budovami, který spoluvytváří. Nevnímáme ho jako nějaké zbytkové plochy, ale jako součást městského prostředí, které je přístupné všem a má vliv na kvalitu života. V rámci administrativního komplexu  The Park, který jsme realizovali  v Praze na Chodově, tak vznikl opravdový park s rozsáhlými vodními plochami, který hojně využívají i obyvatelé protějšího sídliště.

 

 

Nám nejvíc v administrativní budově chybí to, že si nemůžeme pustit do kanceláře čerstvý vzduch. Budova má lehce prodyšný druhý skleněný plášť. I když otevřeme okno, vzduchu z ulice se k nám tolik nedostane. Mohou si lidé ve Vašich budovách dopřát čerstvý vzduch? (případně co je teď trendem?)

Nově navrhované administrativní budovy mají samozřejmě výměnu vzduchu a chlazení zajištěno centrálně, okna tedy primárně neslouží k větrání. Mít  ale  možnost si v kanceláři otevřít okno nebo alespoň větrací modul je určitě pro většinu lidí psychologicky důležité a  přes nelibost správců budov to všichni vyžadují.

 

Na čem teď aktuálně pracujete? (Prý se podílíte na nových interiérech gastro sekce v OC Quadrio - prozradíte čím budou jiné? na co se lidé mohou těšit?) 

 

Druhé patro v obchodním centru Quadrio v současné době prochází zásadní přeměnou. Celá plocha bude věnována gastronomii. Poprvé v České Republice zde otevře například světová síť restaurací Vapiano. Celkově se zde pak zákazníkovi představí šest nových gastro konceptů. Díky této změně se prostor horního patra pasáže víc otevře, prosvětlí a opticky propojí s piazzetou. Sezení s výhledy na piazzetu bude doplněno designovými prvky a interiérovými stromy.   Architektonické řešení interiéru rozvíjí stávající design pasáže. I v tomto patře přibudou vertikální zelené stěny doplněné vzrostlými stromy černých olivovníků Bucida Buceras dovezených z holandských skleníků. Nový strop pasáže  se svou trojůhelníkovou geometrií opět odkazuje na prolamovanou kubistickou strukturu použitou na fasádě středového objektu Quadria. Osvětlení jídelní zóny je navrženo pomocí světel z ručně foukaného skla od českého výrobce Brokis.

 

Celý článek Skrýt článek

Ostružiny propagují zdravý životní styl.

29.06.2017

Každé ráno skončí ve freshi. Pokud patříte mezi ranní, odpolední nebo večerní "cvičky" jako naše ostružiny, nesmíte v Quadrio chybět.

Celý článek Skrýt článek

Chřest se nechce vázat?

22.06.2017

Chřest se nechce vázat. Přesto se zavázal k tomu, že bude celoročně fit a vy ho v Quadrio dostanete vždy čerstvý. V létě to bude odvaz. ;)

Celý článek Skrýt článek

Vapiano hledá posily!

12.06.2017

Netrpělivě očekávaná italská restaurace otevírá svou první pobočku v Česku u nás v Quadrio. A my vám můžeme prozdradit, že stále hledá vhodné kadidáty na různé pracovní pozice! Mrkněte, třeba je to něco právě pro vás >> ZDE 

Celý článek Skrýt článek

Vapiano otevře svoji první restauraci v České republice. Jako první ji ochutnáte u nás!

24.05.2017

V červenci se máte na co těšit, protože pro vás otevřeme první Vapiano Čechách! Na 620m2 vás čeká skvělý kulinářský zážitek v úžasné středomořské atmosféře restaurace, jejíž interiér navrhoval architekt a designer Mateo Thun. Co na to říká Vapiano? „Chi va piano,va sano e va lontano - je staré italské rčení, které nám říká, že kdo žije s lehkostí, v pohodě a nedělá si zbytečné starosti, prodlouží si život a zachová dobré zdraví. Ve Vapianu bereme tuto moudrost jako motto. Snažíme se podle něj žít den co den. Každý vapianista po svém. Především se však snažíme, aby si u nás pohodu a bezstarostnost užívali zákazníci.

Je tomu tak už od 22. října 2002, kdy byla v německém Hamburku otevřena úplně první restaurace Vapiano. Pohoda u jídla z kvalitních čerstvých surovin je „nakažlivá“, a tak se po dvou letech Vapiano vydalo do světa. Zrodil se stejnojmenný řetězec franšízových restaurací.

Dnes už můžete zajít do 180 Vapiano v 31 zemích na 5 kontinentech. A stále přibývají, abychom vám byli stále blíž. Těšíme se na vás od července v Quadrio!”

 
Celý článek Skrýt článek

Rajčata a bazalka rozjíždějí vlastní business.

16.05.2017

První meeting proběhne v nové gastro zóně Quadrio už v létě. A nebojte se! Nepůjde o několikahodinovou poradu o ničem. Tohle bude efektivní, rychlé a voňavé.

Celý článek Skrýt článek